top of page
Buscar
  • pjosepms

Full parroquial febrer

Aquest mes de febrer està carregat d´esdeveniments i celebracions. Ens aniran ajudant a viure aquest temps ordinari fins el dimecres22 que comencem el temps de la Quaresma amb el ritu de la imposició de la Cendra.

L'Església celebra el 2 de febrer una de les festes més boniques del calendari litúrgic: la presentació de Jesús al temple o la festa de la Candelera. Jesús vol ser aquesta llum que il·luminisempre les nostres vides. Que nosaltres amb les espelmes enceses de la fe i les bones obres sortim sempre a l’encontre del Senyor. Alhora és una Jornadaespecial per pregar per la Vida Consagrada.


El papa Benet XVI, en el discurs que va dirigir els membres dels Instituts de la vida consagrada i de les Societats de Vida Apostòlica el 2 de febrer del 2013, convidava «a alimentaruna fe capaç d'il·luminar la vostra vocació. Us exhorto per això a fer memòria, com en un pelegrinatge interior, del «primer amor» amb què el Senyor Jesucrist va caldejar el vostre cor, no per nostàlgia, sinó per alimentar aquesta flama. I per això cal estar amb Ell, en el silenci de l'adoració; i així tornar a despertar la voluntat i la joia de compartir la vida, les eleccions, l'obediència de fe, la benaurança dels pobres, la radicalitat de l'amor». Ratzinger també animava els consagrats a demanar «una fe que sàpiga reconèixer la saviesa de la debilitat. En les alegriesi en les afliccions del temps present,

quan la duresa i el pes de la creu es fan notar, no dubteu que la kenosi de Crist ja és victòria pasqual. Precisament en la limitació i en la debilitat humana estem cridats a viure la conformació a Crist, en una tensió totalitzadora que anticipa, tant com sigui possible en el temps, la perfecció escatològica. A les societats de l'eficiència i de l'èxit,la vostra vida, caracteritzada per la «minoritat» i la feblesadels petits, per l'empatia amb els qui no tenen veu, es converteix en un signe evangèlicde contradicció».


Aquestes paraules ens les podem aplicar a tots perquè ens ajudin a viure la nostra vida com una vocació de seguiment de Crist. També aprofitem l'ocasióper pregar per l'augment i la santificació de les vocacions. Són tan necessàries per a l'Església. Demanem per la fidelitat dels consagrats a Ell: sacerdots, religioses,monjos… I demanem que siguin cada dia més els joves que en el silenci de la pregària es preguntin: Senyor que vols de mi? I escoltant la seva resposta el segueixin amb docilitat. Si ets jove pregunta-li al Senyor amb confiança: A quina vocació em crides? Vols que sigui capellà, religiosa? Respon-li amb alegria: Aquí estic Senyor, que es faci en mi la teva voluntat.


56 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page